071-517 1755
Home Beroepsprofielen

Beroepsprofielen

Aan het einde van de tweede klas kies je een profiel. Deze profielen bereiden je voor op een vak. Je kunt bij het Visser ’t Hooft Lyceum kiezen voor Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR). Bij het Bonaventuracollege kun je kiezen uit Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)Produceren, Installeren en Energie (PIE)Economie en Ondernemen (E&O) of Zorg en Welzijn (Z&W).
Bij elk profiel hoort een ander vakkenpakket met algemene en beroepsgerichte vakken. De meeste lestijd breng je daar door. Oefenen in het maken van een halfhouts verbinding, net zo vaak een chocolademousse maken totdat het perfect is of het aanbrengen van een maskertje bij een model; dat kost tijd. Gelukkig heb je daar heel leerjaar drie en vier voor.

Brede ontwikkeling

Op de Boerhaavelaan vinden we praktijkervaring belangrijk. Je krijgt daarom veel praktijk binnen school, maar ook daarbuiten. Denk aan het lopen van stages, het afleggen van bedrijfsbezoeken en het bijwonen van gastlessen. Ook leer je hoe je moet netwerken en is er veel aandacht voor ondernemerschap. Een ondernemende houding is, ook als je later bij een werkgever aan de slag gaat, een belangrijke vaardigheid.

Pin It on Pinterest

Share This