071-517 1755
Wij zijn een SCOL school
Home Bonaventuracollege Dit zijn wij

Dit zijn wij

Het Bonaventuracollege is een moderne katholieke school. Ruim 2500 leerlingen volgen op vier locaties ons onderwijs. Drie van onze scholen liggen centraal in Leiden, één in het hart van Roelofarendsveen. Elke locatie is goed bereikbaar, kleinschalig en heeft haar eigen onderwijsvormen, specialiteiten en charmes.

Bonaventuracollege Boerhaavelaan.

Het Bonaventuracollege Boerhaavelaan is een vmbo voor de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg. We zijn een kleinschalige vmbo en erg betrokken bij onze leerlingen en bieden hun veel persoonlijke aandacht.

Beroepsprofielen

In de bovenbouw is er keuze uit vier beroepsprofielen: Economie & Ondernemen (E&O), Zorg & Welzijn (Z&W), Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) en Produceren, Installeren & Energie (PIE). Ieder profiel is toegankelijk voor de kaderberoepsgerichte leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg. Voor de profielkeuze maakt het niet uit of je een leerling met leerwegondersteuning bent. Wel is het zo dat de sectorverplichte vakken doorslaggevend zijn bij plaatsing in een bepaalde afdeling. In de sector Economie is dat uiteraard economie. In de sector Techniek zijn dat nask en wiskunde en in de sector Zorg & Welzijn is dat biologie. Kijk voor meer informatie over de profielen bij ‘Bonaventuracollege’ – ‘Beroepsprofielen’.

Schoolgids

Ben je benieuwd naar de schoolgids van het Bonaventuracollege? Bekijk de schoolgids van het Bonaventuracollege hier.

Pin It on Pinterest

Share This