071-517 1755

Onderbouw

Welkom in onze onderbouw.

Ons doel is dat alle leerlingen onze schoolverlaten met het diploma dat bij hun inzet en talenten past, op welk niveau dan ook. Het advies dat ze meekrijgen van de basisschool is leidend voor de plaatsing in één van onze klassen. Vanaf de start in klas 1 t/m het einde van klas 3 hebben ze de mogelijkheid om te laten zien welk niveau per vak bij hen past.

Halverwege de tweede klas maken de leerlingen een keus voor één van onze praktijkrichtingen. Om ze daarin zo goed mogelijk te begeleiden, laten we de leerlingen in klas 1 en 2 uitgebreid kennis maken met de praktijk, zowel op onze school als in de maatschappij. In de eerste klas bezoeken zij tijdens onze doe-dagen verschillende bedrijven in verschillende sectoren. Tijdens dit bezoek krijgen zij niet alleen informatie over het bedrijf, maar ervaren ze ook door leerzame workshops wat het werken in een bedrijf inhoudt. Zo maken de leerlingen kennis met verschillende beroepen en ontdekken ze wat er straks allemaal mogelijk is met hun diploma.

 

Ook in de tweede klas gaan de leerlingen op bedrijvenbezoek, maar dan bij bedrijven die passen bij de praktijkrichting van hun voorkeur. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een ochtendactiviteit begeleiden in een zorginstelling of een kijkje nemen in de keuken van een horecagelegenheid. Op deze manier ontdekken de leerlingen steeds meer welke richting bij hen past!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This